Keine Übersetzungen vorhanden.

 

Dat is met een „loden-houten“ kogel werpen, over een van tevoren uitgezet parkoers. De bedoeling is, dat u een uitgezette route, met zo weinig mogelijk worpen aflegt.
Iedereen kan voor zichzelf „werpen“, maar voor beginners is het leuker om in een groep van drie of vier mensen het parkoers afteleggen.

Klootschieten is een sport die erg veel wordt beoefend in de  Achterhoek en Twente en is zeer gezellig voor jong en oud. Vooral in de maanden oktober tot april is dit een sport voor de hele familie, omdat uzelf het tempo bepaalt en onderweg kunt genieten van de verfrissende natuur.

U kunt het parkoers zelf afleggen. Nadat u allen bent gearriveerd op ons bedrijf wordt het spel eerst door ons uitgelegd. U kunt dan op eigen gelegenheid na het parkoers gaan, dat net over de grens ligt in een heel mooi Duits natuurgebied.
( Prijzen vanaf € 4,00 per persoon. )
Ook is het mogelijk dat iedereen bij ons een fiets huurt of dat u samen vertrekt op een „groepsfiets“ voor 4 tot 10 personen.

Het benodigde gereedschap om de in het gras of sloot zoek geraakte „kloten“ terug te vinden is ook bij de prijs inbegrepen. (Het opzoeken van de „verdwenen kloten“ is trouwens één van de leukste facetten van het spel). Een niet terug gevonden kloot kost u € 6,00 dus u zoekt nog even door om die „kloot“ terug te vinden.

Maar zoek ook weer niet te lang, want op onze boerderij wordt koffie gezet. (Een volledig arrangement met bijvoorbeeld, koffie, krentewegge, erwtensoep en roggebrood behoort tot één van de vele mogelijkheden.)

Voor de meeste aangeboden arrangementen kunt u elke dag „spontaan“ komen. Echter voor de goede organisatie is het toch gewenst dat u zich vooraf telefonisch meldt en uw wensen kenbaar maakt, zodat alles sneller en beter verloopt.